Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid verdacht van fraude en witwaspraktijken

Geplaatst opzaterdag 28 juli 2018 - 13:17

Justitie verdenkt het Venlose raadslid Ali Oruç van fraude en witwaspraktijken.

Dat blijkt uit onderzoek van De Limburger naar het lid van de coalitiepartij EENLokaal.

Inval
Naast raadslid voor EENLokaal is Oruç vastgoedondernemer en bezit hij in totaal tien panden in Venray en Venlo. Vanwege de verdenking is justitie vorig jaar een onderzoek gestart en is er vanwege de verdenking een inval geweest in een van zijn panden.

Slechte omstandigheden
De krant heeft de afgelopen weken meerdere panden van Oruç bezocht en met meerdere huurders gesproken. Terwijl het raadslid dit voorjaar pleitte voor een harde aanpak van illegale kamerverhuur en overbewoning, zou hij zelf huurders onder slechte omstandigheden in zijn woningen laten wonen. Ook zou hij deze panden goedkoop hebben gekocht en met zo weinig mogelijk middelen verbouwd hebben tot kamers en appartementen. Soms zelfs zonder vergunning.

Of het onderzoek van het OM, dat nog steeds loopt, te maken heeft met zijn verhuur- en vastgoedactiviteiten, wil justitie niet zeggen en verwacht in september meer duidelijkheid te kunnen geven.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen