Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid verdacht van fraude en witwaspraktijken

Geplaatst opzaterdag 28 juli 2018 - 13:17

Justitie verdenkt het Venlose raadslid Ali Oruç van fraude en witwaspraktijken.

Dat blijkt uit onderzoek van De Limburger naar het lid van de coalitiepartij EENLokaal.

Inval
Naast raadslid voor EENLokaal is Oruç vastgoedondernemer en bezit hij in totaal tien panden in Venray en Venlo. Vanwege de verdenking is justitie vorig jaar een onderzoek gestart en is er vanwege de verdenking een inval geweest in een van zijn panden.

Slechte omstandigheden
De krant heeft de afgelopen weken meerdere panden van Oruç bezocht en met meerdere huurders gesproken. Terwijl het raadslid dit voorjaar pleitte voor een harde aanpak van illegale kamerverhuur en overbewoning, zou hij zelf huurders onder slechte omstandigheden in zijn woningen laten wonen. Ook zou hij deze panden goedkoop hebben gekocht en met zo weinig mogelijk middelen verbouwd hebben tot kamers en appartementen. Soms zelfs zonder vergunning.

Of het onderzoek van het OM, dat nog steeds loopt, te maken heeft met zijn verhuur- en vastgoedactiviteiten, wil justitie niet zeggen en verwacht in september meer duidelijkheid te kunnen geven.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen