Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos koppel veroordeeld voor drugsproductie

Geplaatst opdonderdag 23 september 2021 - 10:30

De rechtbank Oost-Brabant heeft Basim A. (40) uit Venlo woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Zijn 38-jarige vriendin Deborah K. krijgt de maximale taakstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke celstraf.

Het koppel is schuldig bevonden aan het maken van harddrugs in vakantiewoningen, het witwassen van crimineel geld en het bezit van een verboden wapen.

Vakantiepark
In maart 2019 huurde Basim A. een bungalow op een vakantiepark in Arcen. Daar vond de politie 1,2 kilo cocaïne en de resten van een cocaïnewasserij. Zo'n 1,5 jaar later huurde de vrouw een bungalow op een ander vakantiepark, waar de politie 120 gram metamfetamine vond en resten van de productie van (met)amfetamine.

In februari 2021 arresteerde de politie het stel op een vakantiepark.

Lees ook: Celstraf dreigt voor Venloos koppel voor drugsproductie

Gevangenisstraf
Justitie eiste eerder deze maand vijf jaar cel voor Basim A. en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor Deborah K. De rechtbank heeft de vrouw een lagere straf opgelegd dan de man, vanwege haar kleinere rol. De man is eerder veroordeeld voor een soortgelijk delict en zat nog in zijn proeftijd.

De zes maanden voorwaardelijke straf van die eerdere veroordeling moet de man nu alsnog uitzitten. Het betekent dat hij dus in totaal 4,5 jaar de cel ingaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen