Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos frietei duikt op in kaasfabriek Nieuw-Zeeland

Geplaatst opzondag 7 januari 2018 - 13:46

Een smakelijke ontdekking van de Limburgse Lei Meisen in Nieuw-Zeeland. In een gerestaureerde kaasfabriek in Waharoa, waar ook een hapje gegeten kan worden, staat het Venlose frietei gewoon op de menukaart.

De columnist van het L1 dialect-muziekprogramma Plat-eweg is twee jaar geleden naar Nieuw-Zeeland verhuisd en toont de gepaneerde bal gevuld met ragout en een half ei vol trots op zijn Facebookpagina.

Nieuw-Zeelandse touch
De Nieuw-Zeelanders hebben ook een eigen variant op de Venlose lekkernij gemaakt, namelijk het kiwi frietei. En wellicht dat deze zelfs een blijvende smaakmaker van het bedrijf gaat worden.

Volgens Meisen kunnen de Nieuw-Zeelanders de snack aardig goed namaken. "En t sjmaakde auch nog gout."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen