Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos echtpaar mag begraven worden in eigen tuin

Geplaatst opdonderdag 24 oktober 2019 - 11:16

De gemeenteraad van Venlo geeft het echtpaar Jeroen en Gerjo Sanders toestemming om in eigen tuin begraven te worden.

Daarmee gaat de raad in tegen het advies van verantwoordelijk wethouder Sjors Peeters. Hij vreest dat anderen naar aanleiding van het besluit ook op eigen grond begraven willen worden.

Dankbaarheid
Het koppel wil door in eigen grond begraven te worden 'weerstand bieden tegen 'verdozing' door de bouw van logistieke en agrobedrijven'. Jeroen Sanders (70) sprak de gemeenteraad toe. Hij vertelde onder andere dat hij het landgoed wil behouden voor de toekomst, meldt Omroep Venlo. 'Mijn echtgenote en ik hebben er honderdduizenden euro's in gestoken. Het is een opengesteld landgoed, iedereen kan er genieten. We hebben dit landgoed gesticht uit dankbaarheid voor wat ons in het leven ten deel is gevallen en delen dat graag met anderen.'

Lees ook: Echtpaar wil bebouwing tegenhouden met graf in eigen tuin

Belemmering
Wethouder Peeters adviseerde de gemeenteraad geen toestemming te verlenen. Volgens hem is de binding van het koppel met het land beperkt. Daarnaast worden toekomstige ontwikkelingen in het gebied belemmerd als er graven liggen op het landgoed.

Geen beleid
De gemeente Venlo heeft geen beleid op het gebied van op eigen grond begraven worden. Volgens de gemeenteraad moet dat eerst worden gemaakt. Jeroen en zijn vrouw Gerjo (66) krijgen nu in ieder geval wel toestemming. De raad voelde wel de binding tussen hen en het terrein en gunde hen een laatste rustplaats daar.

Peeters reageerde dat hij komt met een voorstel 'in de geest van de raad'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV