Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos bedrijf maakt 'supervoedsel'

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 5:55

Als het aan het Venlose bedrijf UrbanPonics ligt, staan er binnen niet al te lange tijd in de hele regio kassen vol met hangende planten.

Dit zijn niet zomaar planten, ze produceren namelijk 'supervoedsel' dat veel meer vitamines en voedingsstoffen heeft dan de groenten die op de reguliere manier gekweekt worden.

Venlose superfood
Het voordeel is dat mensen minder groenten hoeven te eten dan nu, omdat in het Venlose superfood veel meer noodzakelijke stoffen zitten. Dat kan onder meer door het toevoegen van een speciale mix die veel mineralen bevat. Daarnaast is er ook nog eens aanzienlijk minder water nodig om de planten in de kassen te laten groeien.

Groenten
Bedenker Laurens Trebes begon anderhalf jaar geleden in Venlo. Naar eigen zeggen zijn inmiddels de eerste testen achter de rug die bewijzen dat in zijn kassen gekweekte groenten gezonder zijn.

Zorgboerderijen
Nu staat hij op het punt zijn kassen met het hang-systeem te verkopen aan zorgboerderijen, scholen en bejaardenhuizen. "Kleine kassen die genoeg produceren voor bijvoorbeeld de eigen kantine. Geen grote hoeveelheden, maar wel van goede kwaliteit".

Daarnaast wil hij oude kassen die niet meer gebruikt worden huren om op grotere schaal zijn supergroentes te kweken.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen