Een Venlose producent van diepvriesmaaltijden denkt een gat in de markt te hebben gevonden met diepvriespizza's met de smaken frikandel speciaal en hamburger.
De pizza's zijn al uitgetest op Foodfestival Spijs, waar werd gezocht naar een nieuwe Venlose stadssnack. Die was nodig omdat het in Venlo wereldberoemde friet-ei uiteindelijk toch een Groningse lekkernij bleek te zijn.
Lees ook: Zoektocht naar nieuwe Venlose snack: de Hoep-hap en Venloempia
Diepvriesvak
De frikandelspeciaalpizza en hamburgerpizza zijn verzonnen door Wout van Eeuwijk van gemaksvoedselfabrikant Pure Ingredients, die nu heeft besloten de pizza's in beperkte oplage te maken voor het diepvriesvak van enkele Plus-supermarkten in Venlo en omgeving. Ook wil het bedrijf de pizza's gaan aanbieden op festivals en andere eet-evenementen.
Curry
Op de ingrediëntenlijst van de snackpizza's staat ook de vermaarde curry van Hela, de van oorsprong Duitse saus die sinds eind jaren 60 in Venlo wordt gemaakt. De diepvriespizza's worden gemaakt in de fabrieken van Pure Ingredients, dat vooral bekend is door de Mekka Food-halalsnacks. Het bedrijf heeft productievestigingen in Venlo en vlak over de grens in Kaldenkerken.
Lees ook: 'Venlose' curry viert jubileum met speciaal kookboek
Frikandelvlaai
Echt uniek is de Venlose vinding niet. Een bakker uit Grubbenvorst bakt al enkele jaren lang hartige vlaaien met frikandel als vulling. Ook is er met name in de Verenigde Staten al veelvuldig geëxperimenteerd met pizza's met hamburgerbeleg.