Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos bedrijf knapt gorilla en 450 kilo zwaar nijlpaard op

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 10:48

Het Venlose Zoölogische Preperateursbedrijf Bouten en Zoon legt momenteel de laatste hand aan het opknappen van zestig opgezette dieren.

Het bijna 100 jaar oude familiebedrijf doet dit in opdracht van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in het Belgische Tervuren.

Renovatie
Bouten en Zoon sleepte de megaorder eind vorig jaar in de wacht. Het Belgisch Afrikamuseum wordt sinds 2013 geheel gerenoveerd en hoopt eind 2017/medio 2018 te heropenen.

Olifant
Het herstellen van de dieren is onderdeel van de totale restauratie van het museum. Bouten heeft inmiddels veertig opgezette dieren onder handen genomen. De laatste twintig - waaronder een 450 kilo zwaar nijlpaard, een gorilla, krokodillen, okapi en een panter - moet eind dit jaar geheel hersteld zijn.

Ter plekke
Voor de revisie van een giraffe en een olifant reist eigenaar Leon Bouten met zijn team in het voorjaar naar Tervuren, bij Brussel.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Forse renovatie Oorlogsmuseum Overloon
Museum Van Bommel van Dam in Venlo
Plan: vleugel van 6 miljoen voor Limburgs Museum
Wereldpaviljoen Steyl trekt 3600 bezoekers in half jaar
Missiemuseum Steyl gaat ruimtes klooster gebruiken
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen