Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos bedrijf knapt gorilla en 450 kilo zwaar nijlpaard op

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 10:48

Het Venlose Zoölogische Preperateursbedrijf Bouten en Zoon legt momenteel de laatste hand aan het opknappen van zestig opgezette dieren.

Het bijna 100 jaar oude familiebedrijf doet dit in opdracht van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in het Belgische Tervuren.

Renovatie
Bouten en Zoon sleepte de megaorder eind vorig jaar in de wacht. Het Belgisch Afrikamuseum wordt sinds 2013 geheel gerenoveerd en hoopt eind 2017/medio 2018 te heropenen.

Olifant
Het herstellen van de dieren is onderdeel van de totale restauratie van het museum. Bouten heeft inmiddels veertig opgezette dieren onder handen genomen. De laatste twintig - waaronder een 450 kilo zwaar nijlpaard, een gorilla, krokodillen, okapi en een panter - moet eind dit jaar geheel hersteld zijn.

Ter plekke
Voor de revisie van een giraffe en een olifant reist eigenaar Leon Bouten met zijn team in het voorjaar naar Tervuren, bij Brussel.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Forse renovatie Oorlogsmuseum Overloon
Museum Van Bommel van Dam in Venlo
Plan: vleugel van 6 miljoen voor Limburgs Museum
Wereldpaviljoen Steyl trekt 3600 bezoekers in half jaar
Missiemuseum Steyl gaat ruimtes klooster gebruiken
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen