Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaren willen Tiny Houses: 'Er is meer naast werk'

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 18:36

Na een goed bezochte informatiebijeenkomst lijkt niets de realisatie van Tiny Houses in Venlo nog in de weg te staan. Eerder zette de gemeente Venlo het licht al op groen.

Het enige waar de initiatiefgroep nog naar zoekt, is een gunstige bouwlocatie. Tiny Houses zijn kleinschalige woningen die op duurzame wijze worden gebouwd.

Aarde redden
"Ik wil graag parttime werken en daarnaast bezig kunnen zijn met muziek en roadtrippen", zegt initiatiefneemster Roos Ewals uit Tegelen. Ze is van mening dat ze dat niet zo eenvoudig kan doen met een hypotheek van twee of drie ton. "En ik wil daarnaast proberen om de aarde een beetje te redden."

Enthousiaste bezoekers
Maandag hield de initiatiefgroep een tweede informatiebijeenkomst. Daar kwamen ruim 30 mensen naar toe. "Dat had ik niet gedacht, ik zag weer een paar nieuwe gezichten. Het is een mix van jong en oud", zegt de Tegelse.

Haar algemene indruk was dat de bezoekers enthousiast waren. "Een paar hebben al toegezegd zich in te schrijven zodra er een geschikte locatie is."

Indeling
Het initiatief wil werken met Cube Homes. "Je hebt dan het comfort van een reguliere woning en je kunt zelf het aantal vierkante meters bepalen", zegt Ewals. Zo is de vorm van het huis, het aantal verdiepingen en inrichting zelf te bepalen door de eigenaar.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen