Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaren verzetten zich tegen terugplaatsen geldautomaat

Geplaatst opdinsdag 17 december 2019 - 16:46

Venlonaren hebben de gemeente gevraagd het terugplaatsen van een pinautomaat te verbieden. De automaat werd in juli opgeblazen bij een plofkraak.

Zo'n 30 bewoners van de Keulsepoort hebben hun handtekening gezet onder een brief aan burgemeester Antoin Scholten van Venlo. "Wie kan ons garanderen dat het gebouw bij een volgende plofkraak blijft staan?", schrijven de bewoners.

Maatregelen
Maandag maakten de banken bekend dat alle geldautomaten tussen 23:00 uur 's avonds en 7:00 uur 's ochtends worden uitgezet. Dat zou het risico op een plofkraak aanzienlijk verminderen, omdat het voor criminelen dan lastiger is een explosief in de geldlade te duwen. De bewoners vrezen dat het gevaar daardoor juist toeneemt omdat criminelen dan mogelijk nog zwaardere explosieven gaan gebruiken om hun doel te bereiken.

Lees ook: Geldautomaten gaan 's nachts uit vanwege plofkraakgevaar

Schade
De geldautomaat van ABN Amro in de Keulsepoort werd in juli dit jaar opgeblazen. De schade was behoorlijk en het appartementencomplex en een hotel moesten worden ontruimd. Tientallen bewoners werden elders opgevangen en de schrik zat er behoorlijk in.

Begrip
Toch besloot de bank de pinautomaat terug te plaatsen. Burgemeester Scholten begrijpt de onrust onder de bewoners, maar zegt ook dat hij de geldautomaat niet zomaar kan verbieden.

Lees ook: Plofkraak binnenstad Venlo: woningen en hotel ontruimd

Ander type
Volgens ABN Amro komt er ander type geldautomaat terug in Venlo. "Dat is een apparaat waar plofkrakers het vooralsnog niet op hadden gemunt", zegt een woordvoerder.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen