Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar zamelt geld in voor bieb in Syrië

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 6:06

Met dank aan de 21-jarige Ali Haydar Çakmak uit Venlo heeft de Syrische stad Kobani binnenkort een kinderbibliotheek.

De Venlonaar zamelde drie jaar geld in voor een bieb.

Verschrikkingen
Toen hij stage liep in de bibliotheek in Reuver, zag Ali elke dag de verschrikkingen van de oorlog in Syrië in het nieuws. "Ik werd woedend. Maar omdat ik weet dat boosheid een slechte emotie is, probeerde ik er iets goeds tegenover te zetten." En zo ontstond het idee voor een kinderbibliotheek, op de puinhopen van de strijd van IS tegen de Koerden. Het bestuur van de bibliotheek hielp de jonge stagiair bij de inzameling.

Weeshuis
Alis Haydar-Camak is geboren in Heerenveen, maar woont al jaren met zijn familie in Venlo. Zijn ouders hebben een Koerdische achtergrond. Aanvankelijk dacht hij aan het bouwen van een complete bibliotheek maar het benodigde bedrag daarvoor bleek te hoog gegrepen. Met het ingezamelde bedrag van 3000 euro, wordt een kinderbibliotheek ingericht in een gebouw bij een weeshuis. "De boeken kopen we in Syrië, zodat we ook de plaatselijke economie stimuleren."

Door te lezen kunnen de kinderen de oorlog achter zich laten en zich verder ontwikkelen, hoopt de Venlonaar. De kinderbibliotheek gaat volgende maand open.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen