Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar zamelt geld in voor bieb in Syrië

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 6:06

Met dank aan de 21-jarige Ali Haydar Çakmak uit Venlo heeft de Syrische stad Kobani binnenkort een kinderbibliotheek.

De Venlonaar zamelde drie jaar geld in voor een bieb.

Verschrikkingen
Toen hij stage liep in de bibliotheek in Reuver, zag Ali elke dag de verschrikkingen van de oorlog in Syrië in het nieuws. "Ik werd woedend. Maar omdat ik weet dat boosheid een slechte emotie is, probeerde ik er iets goeds tegenover te zetten." En zo ontstond het idee voor een kinderbibliotheek, op de puinhopen van de strijd van IS tegen de Koerden. Het bestuur van de bibliotheek hielp de jonge stagiair bij de inzameling.

Weeshuis
Alis Haydar-Camak is geboren in Heerenveen, maar woont al jaren met zijn familie in Venlo. Zijn ouders hebben een Koerdische achtergrond. Aanvankelijk dacht hij aan het bouwen van een complete bibliotheek maar het benodigde bedrag daarvoor bleek te hoog gegrepen. Met het ingezamelde bedrag van 3000 euro, wordt een kinderbibliotheek ingericht in een gebouw bij een weeshuis. "De boeken kopen we in Syrië, zodat we ook de plaatselijke economie stimuleren."

Door te lezen kunnen de kinderen de oorlog achter zich laten en zich verder ontwikkelen, hoopt de Venlonaar. De kinderbibliotheek gaat volgende maand open.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen