Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar veroordeeld voor valse terroristische bedreiging

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 14:44

Een 39-jarige man uit Venlo is veroordeeld voor bedreiging met een terroristisch misdrijf. De rechter heeft hem een voorwaardelijke gevangenisstraf gegeven van twee maanden.

Hij moet zich gedurende maximaal twee jaar verplicht laten behandelen voor zijn problemen. Houdt hij zich niet aan deze voorwaarden, zal hij alsnog twee maanden de gevangenis in moeten.

IS
Op 25 mei 2017 belde de verdachte 112 met de mededeling dat hij namens IS sprak, een bomgordel droeg en zichzelf wilde opblazen. Volgens de rechter is achteraf gebleken dat deze bedreiging in werkelijkheid een schreeuw om hulp was van de verdachte. Uit onderzoek is gebleken dat er sprake was van een autismespectrumstoornis die van invloed was op zijn gedrag.

Ook zouden de oplopende spanningen op allerlei vlakken, zoals een verbouwing, financiële onduidelijkheid en relatiestress mee hebben gespeeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen