Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar rijdt per ongeluk wolf dood: 'Zie hem nog liggen'

Geplaatst opdinsdag 18 januari 2022 - 10:07

Venlonaar Nico Verkroost reed zondagavond onderweg naar huis per ongeluk een wolf dood op de A67 bij Aalst.

In eerste instantie dacht hij een vos te hebben aangereden. Doordat het donker was, had hij niet in de gaten dat het om een wolf ging. Daar kwam hij thuis pas achter, vertelt hij aan Omroep Brabant.

Aanrijding
Verkroost, eigenaar van een sloop- en klusbedrijf, reed naar huis na een klantbezoek. Ter hoogte van Aalst reed hij over iets heen. "Mijn bestelbus kwam helemaal omhoog."

De berm
Hij stopte op de pechstrook en zag, samen met een automobilist die ook zijn voertuig aan de kant zette, een beest liggen. "Omdat het een gevaarlijke situatie was, hebben we met z'n tweeën het dode dier snel de berm ingetrokken", vertelt Verkroost aan Omroep Brabant. "Ik zie hem nog liggen." De Venlonaar alarmeerde direct de dierenambulance.

Foto's
Bij thuiskomst kreeg hij foto's doorgestuurd van de andere automobilist. Toen viel alles op zijn plek. "De foto's waren gruwelijk, met open buik, ingewanden en zo."

Schade
Schade hield zijn voertuig er niet aan over, maar een naar gevoel blijft Verkroost bij. "Ik vind het erg triest om zo'n mooi, prachtig dier dood aan de kant van de weg te zien liggen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen