Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar opent bibliotheek in verwoest Noord-Syrië

Geplaatst opmaandag 22 oktober 2018 - 7:47

In Noord-Syrië opent maandag een bibliotheek die is gerealiseerd met dank aan de 21-jarige Venlonaar Ali-Haydar Çakmak.

De student bedacht het idee drie jaar geleden toen hij stage liep bij de bibliotheek in Reuver. Hij komt zelf niet uit Syrië, maar heeft wel een Koerdische achtergrond.

Wederopbouw
De geboren Nederlander wil met de bibliotheek in Rojava helpen aan de wederopbouw van het door oorlog verwoeste gebied. Vijfhonderd Syrische kinderen krijgen met dank aan de nieuwe bieb de kans om te lezen.

Lees ook: Student wil kinderbibliotheek in Syrië bouwen

Veiliger
Afgelopen jaren wist Çakmak in duizenden euro op te halen. Dat was genoeg om een gebouw met flink wat boeken neer te zetten. Zelf is hij overigens niet aanwezig bij de opening. "Het thuisfront vond het niet zo’n goed idee om ernaartoe te gaan, dus ik wacht tot het veiliger is", vertelde hij bij Omroep Venlo.

Video: L1

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen