Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar op wereldtour met 'Adje' Vandenberg

Geplaatst opzondag 2 februari 2020 - 16:50

Voor de 27-jarige Randy van der Elsen uit Venlo wordt een rock 'n roll droom werkelijkheid. De bassist is gevraagd door Adriaan (Adje) Vandenberg om op wereldtournee te gaan met hardrockformatie Vandenberg.

De hardrockband scoorde in de jaren tachtig een wereldhit met Burning Heart. Adje Vandenberg (65) werd daarna ook bekend als gitarist van Whitesnake.

Los Angeles
Adje Vandenberg heeft onlangs een album opgenomen in Los Angeles en gaat met een nieuwe line-up op tour. Behalve bassist Randy van der Elsen en gitarist Adje Vandenberg bestaat de band uit zanger Ronnie Romero en drummer Koen Herfst.

Trots
"Ik wist het al een tijdje maar kon het aan niemand vertellen totdat het management het persbericht uitbracht", vertelt een trotse Randy van der Elsen. De jonge muzikant heeft al heel wat meters gemaakt in de muziek. Als bassist bij de bands TANK en Motorjesus heeft hij veel van de wereld gezien. Als volwaardig lid van Vandenberg komt daar voorlopig geen einde aan.

'Die lange'
Het verlossende telefoontje kreeg hij van Adje Vandenberg zelf. Van der Elsen was aan het werk en stond in de productiehal van een bedrijf in Reuver. "Adje zei: ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Wat wil je het eerste horen?" Een verbouwereerde Van der Elsen kon even niks uitbrengen en dacht dat het feest met Vandenberg niet door zou gaan. Toen zei de wereldberoemde gitarist van bijna twee meter tegen hem. "Het goede nieuws is dat je in de band zit en het slechte nieuws is dat je voorlopig met 'die lange' zit opgescheept'."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen