Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar onderzocht in observatiekliniek na moord

Geplaatst opzaterdag 20 februari 2021 - 20:49

Dietmar S. (58) wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Angélique. De Venlonaar wacht momenteel tot er plek is in het Pieter Baan Centrum. In de observatiekliniek moet een beeld van zijn geestelijke gesteldheid worden geschetst.

Het lichaam van Angélique werd halverwege november 2020 gevonden in haar woning in de Frederik Hendrikstraat in Blerick.

Lees ook: Dode vrouw in woning Blerick: politie gaat uit van misdrijf

Dietmar gearresteerd
De politie ging al snel uit van een misdrijf. Niet lang nadat haar lichaam werd gevonden, werd Dietmar gearresteerd. De geboren Duitser zou tijdens verhoren niet hebben ontkend dat hij iets te maken heeft met de dood van Angélique. Zijn advocate Janine Engels wil niet ingaan op vragen over de zaak en kan dat dus niet bevestigen.

Onderzoek nodig
Vooralsnog is niet openbaar gemaakt hoe de 52-jarige vrouw om het leven is gekomen. Justitie zet in ieder geval in op moord. Onderzoek in het Pieter Baan Centrum moet uitwijzen of Diti, zoals hij door bekenden wordt genoemd, toerekeningsvatbaar kan worden geacht. Op dit moment is er echter nog geen zicht op plaatsing in de observatiekliniek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen