Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar onderzocht in observatiekliniek na moord

Geplaatst opzaterdag 20 februari 2021 - 20:49

Dietmar S. (58) wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Angélique. De Venlonaar wacht momenteel tot er plek is in het Pieter Baan Centrum. In de observatiekliniek moet een beeld van zijn geestelijke gesteldheid worden geschetst.

Het lichaam van Angélique werd halverwege november 2020 gevonden in haar woning in de Frederik Hendrikstraat in Blerick.

Lees ook: Dode vrouw in woning Blerick: politie gaat uit van misdrijf

Dietmar gearresteerd
De politie ging al snel uit van een misdrijf. Niet lang nadat haar lichaam werd gevonden, werd Dietmar gearresteerd. De geboren Duitser zou tijdens verhoren niet hebben ontkend dat hij iets te maken heeft met de dood van Angélique. Zijn advocate Janine Engels wil niet ingaan op vragen over de zaak en kan dat dus niet bevestigen.

Onderzoek nodig
Vooralsnog is niet openbaar gemaakt hoe de 52-jarige vrouw om het leven is gekomen. Justitie zet in ieder geval in op moord. Onderzoek in het Pieter Baan Centrum moet uitwijzen of Diti, zoals hij door bekenden wordt genoemd, toerekeningsvatbaar kan worden geacht. Op dit moment is er echter nog geen zicht op plaatsing in de observatiekliniek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen