Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar moet stad uit vanwege dreiging in crimineel milieu

Geplaatst opdinsdag 1 januari 2019 - 11:35

Een 35-jarige Venlonaar mag zich met onmiddellijke ingang niet meer laten zien in Venlo.

Die vergaande maatregel heeft burgemeester Scholten genomen vanwege ernstige dreigingen in het criminele milieu. Vanwege die dreiging hebben zwaarbewapende agenten sinds maandagochtend vroeg bezit genomen van de Bolwaterstraat in het centrum van de stad.

De stad uit
"Na gezamenlijk overleg tussen de burgemeester van Venlo en de leiding van het Openbaar Ministerie Limburg en de politie is besloten om de man per direct een noodbevel op te leggen", zegt de gemeente in een verklaring. De man mag de komende twee weken niet meer in Venlo verblijven.

Lees ook: Dreiging Venlo: mogelijke relatie met beschieten woning

Samenleving in gevaar
Volgens Scholten was het besluit nodig om ervoor te zorgen dat de samenleving niet in gevaar komt als gevolg van de dreiging vanuit het criminele circuit die zich voornamelijk richt tegen de bewuste man.

De zwaarbewapende agenten houden ook nieuwjaarsdag nog altijd toezicht in de Bolwaterstraat. Het winkelpand op nummer 33, waar een kledingzaak is gevestigd, is rond 12:00 uur dichtgetimmerd en gaat twee weken op slot.

Lees ook: Zwaarbewapende agenten Venlo na ruzie in crimineel milieu

Onderzoek in volle gang
De mogelijke aanleiding voor de dreiging op de 35-jarige man uit Venlo is een conflict in de criminele sfeer. Rechercheurs zijn druk bezig met onderzoek naar deze dreiging en wie er voor verantwoordelijk is, meldt de gemeente. "Het opsporen en aanhouden van verdachten heeft hierbij prioriteit." Op dit moment is er nog niemand opgepakt.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen