Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar Jos Luhukay moet VVV in Eredivisie houden

Geplaatst opwoensdag 17 maart 2021 - 9:35

Een dag na het ontslag van Hans de Koning heeft VVV-Venlo al de nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd: Jos Luhukay.

Hij moet VVV zien te behouden voor de Eredivisie. Dat zal hij in eerste instantie doen tot het einde van het huidige seizoen. Beide partijen hebben echter de intentie uitgesproken om ook tijdens het nieuwe seizoen met elkaar verder te gaan

Drie keer gepromoveerd
Luhukay (57), geboren in Venlo, is een gelouterde trainer. Met name in Duitsland maakte hij naam: hij promoveerde met Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg én Hertha BSC naar de Bundesliga. Hij werkte verder voor clubs als 1. FC Köln, VfB Stuttgart, Sheffield Wednesday en FC St. Pauli, zijn meest recente werkgever. Bij de club die in de 2. Bundesliga uitkomt werd hij in juni 2020 ontslagen.

Video: L1

Oude liefde
Als speler was hij in de jaren 80 al vijf seizoenen bij VVV actief. Luhukay hield in de afgelopen jaren meermaals de boot af om in Nederland trainer te worden, maar pakt nu toch de handschoen op om zijn oude liefde te behoeden voor degradatie.

Lees ook: VVV-Venlo slachtoffert coach De Koning na serie nederlagen

Puntje marge
VVV verloor de afgelopen zeven wedstrijden in de Eredivisie en zag daardoor het gat tot een nacompetitieplaats slinken tot slechts één puntje. Het kostte coach Hans de Koning de kop. Zondag spelen de geel-zwarten, onder leiding van Luhukay, een belangrijke wedstrijd tegen concurrent PEC Zwolle. Dat duel is dan vanaf 12:15 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen