Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar Jos Luhukay moet VVV in Eredivisie houden

Geplaatst opwoensdag 17 maart 2021 - 9:35

Een dag na het ontslag van Hans de Koning heeft VVV-Venlo al de nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd: Jos Luhukay.

Hij moet VVV zien te behouden voor de Eredivisie. Dat zal hij in eerste instantie doen tot het einde van het huidige seizoen. Beide partijen hebben echter de intentie uitgesproken om ook tijdens het nieuwe seizoen met elkaar verder te gaan

Drie keer gepromoveerd
Luhukay (57), geboren in Venlo, is een gelouterde trainer. Met name in Duitsland maakte hij naam: hij promoveerde met Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg én Hertha BSC naar de Bundesliga. Hij werkte verder voor clubs als 1. FC Köln, VfB Stuttgart, Sheffield Wednesday en FC St. Pauli, zijn meest recente werkgever. Bij de club die in de 2. Bundesliga uitkomt werd hij in juni 2020 ontslagen.

Video: L1

Oude liefde
Als speler was hij in de jaren 80 al vijf seizoenen bij VVV actief. Luhukay hield in de afgelopen jaren meermaals de boot af om in Nederland trainer te worden, maar pakt nu toch de handschoen op om zijn oude liefde te behoeden voor degradatie.

Lees ook: VVV-Venlo slachtoffert coach De Koning na serie nederlagen

Puntje marge
VVV verloor de afgelopen zeven wedstrijden in de Eredivisie en zag daardoor het gat tot een nacompetitieplaats slinken tot slechts één puntje. Het kostte coach Hans de Koning de kop. Zondag spelen de geel-zwarten, onder leiding van Luhukay, een belangrijke wedstrijd tegen concurrent PEC Zwolle. Dat duel is dan vanaf 12:15 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen