Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar bouwt site rond duizenden Limburgse hits

Geplaatst opzaterdag 17 maart 2018 - 13:44

Venlonaar Finbar van der Veen heeft een muzieksite gebouwd rond alle titels die de afgelopen twintig jaar voorkwamen in de L1mbo Top 100, De L1mbo Top 10 en in de LVK-finales.

De site ging zaterdagmiddag in het L1-radioprogramma Plat-eweg de lucht in.

Nachtegaaltje
Van der Veen bouwde een paar jaar geleden voor L1 de website 'Nachtegaaltje'. Een site vol informatie en feiten over Limburgse muziek. Met de introductie van de nieuwe website van L1 in 2017 bleek de Nachtegaaltje-content niet meer binnen de L1-site te passen. De Venlonaar besloot zelf maar een site in het leven te roepen.

Duizenden
Op de nieuwe site staat onder andere achtergrondinformatie over duizenden Limburgse nummers. Elk liedje heeft een eigen pagina gekregen met hitfeiten, links naar clips, biografieën van artiesten en meer. Het is de bedoeling dat de site iedere maand met het verschijnen van een nieuwe L1mbo Top 10 geactualiseerd en aangevuld wordt.

Vanaf nu is de site te raadplegen via www.limburgsehits.wordpress.com.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen