Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar bedenkt therapie tegen erfelijke blindheid

Geplaatst opzaterdag 25 november 2017 - 6:05

De Venlose geneticus Rob Collin heeft een therapie bedacht die een genetische fout, waardoor mensen blind worden, kan herstellen.

Collin, die verbonden is aan het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, heeft de methode recent uitgeprobeerd op mensen die lijden aan een erfelijke vorm van blindheid. De resultaten van het onderzoek worden over een jaar verwacht. Als die positief zijn, zou er binnen 5 tot 10 jaar een medicijn kunnen zijn.

Collin verwacht niet dat de blinden weer hun hele zicht terugkrijgen. "Hoe eerder de fout ontdekt wordt, hoe groter de kans op succes, maar alles wat meer is, is pure winst". volgens de Venlose onderzoeker.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen