Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlonaar (25) hoofdverdachte in grote Marktplaatsoplichting

Geplaatst opdinsdag 27 februari 2018 - 15:18

Een 25-jarige man uit Venlo is hoofdverdachte in een grote oplichtingszaak. De recherche Noord- en Midden-Limburg heeft naast de Venlonaar, 22 mensen opgepakt die verdacht worden van medeplegen aan de criminele zaken van de Venlonaar.

De politie kwam de verdachten op het spoor na ruim 210 aangiften die uit het hele land binnenstroomden.

Katvangers
Hieruit bleek dat in 2016 en 2017 goederen via de online verkoopsite te koop werden aangeboden en na (gedeeltelijke) betaling niet geleverd werden. De oplichter zette daarbij 22 zogenaamde katvangers in, die het geld van de kopers op hun rekening lieten storten. In de advertenties op Marktplaats gebruikten de oplichters valse identiteiten.

Vrije voeten
De Venlonaar is opgepakt en wordt verdacht van oplichting, witwassen en ID-fraude. Hij heeft al even achter tralies gezeten, maar mag zijn proces in vrijheid afwachten. Ook de 22 katvangers die opgespoord zijn, lopen op vrije voeten rond.

100.000 euro
De man 'verkocht' met name telefoons, laptops en gameconsoles. Met zijn oplichtingspraktijken heeft hij ruim 100.000 euro verdiend.

De politie heeft een dossier opgemaakt en nu is het Openbaar Ministerie aan zet. Het OM gaat de uiteindelijke straffen van de verdachten bepalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen