Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlonaar (25) hoofdverdachte in grote Marktplaatsoplichting

Geplaatst opdinsdag 27 februari 2018 - 15:18

Een 25-jarige man uit Venlo is hoofdverdachte in een grote oplichtingszaak. De recherche Noord- en Midden-Limburg heeft naast de Venlonaar, 22 mensen opgepakt die verdacht worden van medeplegen aan de criminele zaken van de Venlonaar.

De politie kwam de verdachten op het spoor na ruim 210 aangiften die uit het hele land binnenstroomden.

Katvangers
Hieruit bleek dat in 2016 en 2017 goederen via de online verkoopsite te koop werden aangeboden en na (gedeeltelijke) betaling niet geleverd werden. De oplichter zette daarbij 22 zogenaamde katvangers in, die het geld van de kopers op hun rekening lieten storten. In de advertenties op Marktplaats gebruikten de oplichters valse identiteiten.

Vrije voeten
De Venlonaar is opgepakt en wordt verdacht van oplichting, witwassen en ID-fraude. Hij heeft al even achter tralies gezeten, maar mag zijn proces in vrijheid afwachten. Ook de 22 katvangers die opgespoord zijn, lopen op vrije voeten rond.

100.000 euro
De man 'verkocht' met name telefoons, laptops en gameconsoles. Met zijn oplichtingspraktijken heeft hij ruim 100.000 euro verdiend.

De politie heeft een dossier opgemaakt en nu is het Openbaar Ministerie aan zet. Het OM gaat de uiteindelijke straffen van de verdachten bepalen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen