Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo zoekt geld in 'alle hoeken en gaten'

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 15:14

Geen nieuwe grote uitgaven. Een relatief grote, maar ‘acceptabele’ schuldenlast. Maar ook een centrum dat in trek blijft.

Betere grondverkopen en dus meer inkomsten en banen op de Trade Ports dan lang het geval was. En belastingen die niet omhoog gaan.

Oogsten
Ziehier de financiële situatie waarin de gemeente Venlo verkeert. Wethouder Wim van den Beucken zei vrijdag bij de presentatie van de begroting 2017-2020 dat het oogsten nu begonnen is dankzij forse investeringen in het verleden. Maar snoeien in het huishoudboekje blijft noodzaak. Oplopend van 7 ton tot 3 miljoen in 2020. "We zoeken geld in alle hoeken en gaten om ambities overeind te kunnen houden en waar te kunnen maken." Een meevaller is een uitkering uit Den Haag van 4,5 ton.

Parkeren
De inkomsten uit betaald parkeren waren jarenlang te optimistisch begroot. Dus wordt nu jaarlijks 1 miljoen afgeboekt. Handhaving (denk aan parkeerboetes of cameratoezicht) wordt tot het wettelijk minimum beperkt. Het eigendom van sportaccommodaties schuift door naar de clubs. Tarieven voor volwassen sporters stijgen. De rem wordt gezet op kunst in de openbare ruimte. Minder stoplichten, 25 kilometer aan groene hagen verdwijnt om plaats te maken voor onderhoudsvriendelijker gras. De havengelden gaan omhoog.

Vierpaardjes
De gemeentelijke bijdrage van 12 miljoen voor een tunnel of andere oplossing voor de spoorwegovergang Vierpaardjes, is niet meer terug te vinden in de begroting. Dit omdat de onzekerheid over een definitieve oplossing te groot is. De lobby richting Den Haag blijft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Toezicht provincie dreigt als Venlo reservepot niet vult
Extra geld voor Limburgse gemeenten
Schulden geldproblemen
Rekenkamer: Venlo laat steken vallen bij schuldhulpverlening
Venlose bioscoopexploitant haakt af bij Kazernekwartier
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen