Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo zet alsnog streep door bioscoop Taurus in Velden

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 10:56

Het Venlose college zet alsnog een streep door de plannen voor een adventurescope (een grote moderne bioscoop) in Velden.

Volgens Venlo staat de stadsvisie voorzieningen als een bioscoop alleen toe in het Venlose centrum. "Externe partijen moeten aan ons als gemeente en aan de gemeenteraad een koersvaste partner hebben", schrijft Venlo in een schriftelijke verklaring.

Opmerkelijk
De beslissing is opmerkelijk want de Venlose gemeenteraad besloot juist vorig jaar dat een adventurescope wel in Velden moest worden toegestaan. Daarvoor was zelfs een speciale raadswerkgroep in het leven geroepen. Een politieke meerderheid wilde zo tegemoet komen aan de Veldense ondernemer Wout Heijmans die al jaren strijdt voor de uitbreiding van zijn bedrijf Adventureworld of Taurus.

Verbod
Kritiek punt in die uitbreidingsplannen is de bouw van de bioscoop. De gemeenteraad stelde daarbij vast dat er in die bioscoop alleen films mochten worden gedraaid die in het leisureconcept van Taurus zouden passen. Het Venlose college wilde een verbod op het draaien van actuele films, maar dat bleek niet haalbaar.

Kazernekwartier
Daarbij hebben de initiatiefnemers voor het Kazernekwartier meer dan eens aangegeven dat ze hun plannen terugtrekken wanneer er in Velden ook een bioscoop wordt gebouwd. In het Kazernekwartier is de bouw van een Leisuredome voorzien met daarin onder andere een grote bioscoop.

Lees hier meer over Adventureworld of Taurus

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Taurus-baas offert bioscoop op voor uitbreiding bedrijf
Aangifte tegen Mark Verheijen vanwege omkoping
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen