Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo zet alsnog streep door bioscoop Taurus in Velden

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2015 - 10:56

Het Venlose college zet alsnog een streep door de plannen voor een adventurescope (een grote moderne bioscoop) in Velden.

Volgens Venlo staat de stadsvisie voorzieningen als een bioscoop alleen toe in het Venlose centrum. "Externe partijen moeten aan ons als gemeente en aan de gemeenteraad een koersvaste partner hebben", schrijft Venlo in een schriftelijke verklaring.

Opmerkelijk
De beslissing is opmerkelijk want de Venlose gemeenteraad besloot juist vorig jaar dat een adventurescope wel in Velden moest worden toegestaan. Daarvoor was zelfs een speciale raadswerkgroep in het leven geroepen. Een politieke meerderheid wilde zo tegemoet komen aan de Veldense ondernemer Wout Heijmans die al jaren strijdt voor de uitbreiding van zijn bedrijf Adventureworld of Taurus.

Verbod
Kritiek punt in die uitbreidingsplannen is de bouw van de bioscoop. De gemeenteraad stelde daarbij vast dat er in die bioscoop alleen films mochten worden gedraaid die in het leisureconcept van Taurus zouden passen. Het Venlose college wilde een verbod op het draaien van actuele films, maar dat bleek niet haalbaar.

Kazernekwartier
Daarbij hebben de initiatiefnemers voor het Kazernekwartier meer dan eens aangegeven dat ze hun plannen terugtrekken wanneer er in Velden ook een bioscoop wordt gebouwd. In het Kazernekwartier is de bouw van een Leisuredome voorzien met daarin onder andere een grote bioscoop.

Lees hier meer over Adventureworld of Taurus

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Toch groen licht voor bioscoop in Velden
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Taurus-baas offert bioscoop op voor uitbreiding bedrijf
Aangifte tegen Mark Verheijen vanwege omkoping
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen