Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo wil hele woonwijk van het gas

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 14:24

De gemeente Venlo wil bij wijze van experiment een complete woonwijk van het aardgas halen.

Welke buurt wordt aangewezen als proefgebied moet nog worden beslist.

Duurzaamheid
Dat plan staat in de gemeentebegroting voor komend jaar, meldt Omroep Venlo. In de nieuwe begroting heeft Venlo ook een miljoen euro uitgetrokken voor een duurzaamheidsfonds, bedoeld voor juist dit soort projecten.

Reserves
Verenigingen in Venlo kunnen verder opgelucht ademhalen. Kortingen op hun subsidie zijn voorlopig van de baan. De gemeente kan weer met mate investeren, doordat de financiële reserves sneller dan verwacht eer zijn aangevuld.

Snijden
Begin dit jaar dreigde de gemeente nog flink te gaan snijden in met name cultuursubsidies, in de nasleep van een miljoenentekort in het sociale domein. Door een extra bijdrage van het Rijk ontstond er toch meer ruimte.

Zwemmen en muziek
Verder wordt er 1 miljoen uitgetrokken voor een nieuw zwembad in Blerick, op de plek van het huidige openluchtbad, en gaat er meer geld naar poppodium Grenswerk.

Hockey
Toch laat de gemeente verenigingen weten niet te vroeg te juichen. Mogelijk worden ze in 2021 alsnog gekort, als de gemeente nieuwe eisen gaat stellen. Verder is ook de geplande fusie van drie hockeyverenigingen doorgeschoven naar 2021.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen