Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo wil hele woonwijk van het gas

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 14:24

De gemeente Venlo wil bij wijze van experiment een complete woonwijk van het aardgas halen.

Welke buurt wordt aangewezen als proefgebied moet nog worden beslist.

Duurzaamheid
Dat plan staat in de gemeentebegroting voor komend jaar, meldt Omroep Venlo. In de nieuwe begroting heeft Venlo ook een miljoen euro uitgetrokken voor een duurzaamheidsfonds, bedoeld voor juist dit soort projecten.

Reserves
Verenigingen in Venlo kunnen verder opgelucht ademhalen. Kortingen op hun subsidie zijn voorlopig van de baan. De gemeente kan weer met mate investeren, doordat de financiële reserves sneller dan verwacht eer zijn aangevuld.

Snijden
Begin dit jaar dreigde de gemeente nog flink te gaan snijden in met name cultuursubsidies, in de nasleep van een miljoenentekort in het sociale domein. Door een extra bijdrage van het Rijk ontstond er toch meer ruimte.

Zwemmen en muziek
Verder wordt er 1 miljoen uitgetrokken voor een nieuw zwembad in Blerick, op de plek van het huidige openluchtbad, en gaat er meer geld naar poppodium Grenswerk.

Hockey
Toch laat de gemeente verenigingen weten niet te vroeg te juichen. Mogelijk worden ze in 2021 alsnog gekort, als de gemeente nieuwe eisen gaat stellen. Verder is ook de geplande fusie van drie hockeyverenigingen doorgeschoven naar 2021.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen