Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo wacht trein-infarct

Geplaatst opdinsdag 11 november 2014 - 15:29

Venlo wacht een treininfarct. Het aantal goederentreinen dat dagelijks door de stad rijdt, neemt tussen 2015 en 2023 toe van 50 naar 115-160.

De toename van treinen met gevaarlijke stoffen is nog onbekend. Dat melden burgemeester en wethouders van Venlo.

Betuweroute
De problemen worden veroorzaakt door de aanleg van het derde spoor van de Betuweroute. Het treinverkeer wordt omgeleid via de Brabantroute, die van Rotterdam via Horst-Sevenum en Venlo naar Duitsland voert.

Bijna drie jaar omgeleid
De omleiding is tijdens de werkzaamheden. In 2015 gaat het om zeventien weken en zeven weekeinden. In 2016 gaat het om de periode tussen 18 april en 18 oktober. Tussen 2017 en 2023 gaat het om één week en twee weekeinden per maand. In totaal wordt het treinverkeer in die periode bijna drie jaar lang omgeleid.

Serieuze problemen
Het college maakt zich zorgen over de gevolgen. Zo is de geluidsoverlast in Blerick en bij spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo groter dan toegestaan. Bij Vierpaardjes, waar de treinen langzaam rijden, is de overgang al vaak lang dicht. Dat zal de komende jaren nog veel langer zijn.

Mede door andere initiatieven die tot toename van het treinverkeer leiden, verwacht wethouder Jos Teeuwen 'serieuze problemen' bij Vierpaardjes.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Eind dit jaar oplossing tunnel Vierpaardjes Venlo'
Duitsland blijft per trein bereikbaar vanuit Venlo
Treinverkeer tussen Venlo en Eindhoven hervat
Geen treinen tussen Horst en Blerick na aanrijding
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen