Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo verwijdert liefdesslotjes aan kunstwerk uit veiligheid

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 16:56

In Venlo waren ze even bang dat het kunstwerk de Krijger op de Maasboulevard in de toekomst om zou vallen. De liefdesslotjes aan het beeld zouden zomaar eens te zwaar kunnen worden.

"In Parijs weten ze hoe zwaar de slotjes kunnen worden. Om te voorkomen dat het kunstwerk onder dit liefdesgeweld bezwijkt, halen we ze er toch af", laat de gemeente via Facebook weten.

Alternatief
De afgelopen weken werden er steeds meer slotjes opgehangen aan het beeld van kunstenaar Rik van Rijswick. De tortelduifjes die er een ophingen aan de Krijger hoeven niet bang te zijn dat hun slotje in de prullenbak verdwijnt. Gemeente: "Wie weet volgt er snel een alternatief voor de slotjes, wij bewaren ze in ieder geval."

Lees ook: Roermond gaat Parijs achterna met slotjesbrug

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Te dure 'Krijger' verdwijnt van Maasboulevard Venlo
Lichaam opgevist uit Maas bij Venlo
Kunstwerk De Krijger verhuist van Venlo naar Beesel
Omstreden kunstwerk De Krijger onderweg naar Beesel
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen