Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo verlengt proef met sluitingstijden horeca

Geplaatst opwoensdag 2 maart 2016 - 10:01

Er komt voorlopig geen duidelijkheid over de definitieve sluitingstijden voor de Venlose horeca.

De proef waarin in het weekeinde werd getest met sluitingstijden tot 6.00 uur wordt verlengd, zo laat burgemeester Antoin Scholten weten.

4 of 6
Het afgelopen half jaar experimenteerde de gemeente Venlo met een sluitingstijd tot 4.00 uur. In het weekeinde (de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag) gold een sluitingstijd van 6.00 uur. De Koninklijke Horeca afdeling Venlo liet deze week al weten te willen gaan voor een sluitingstijd tot 4.00 uur met de mogelijkheid jaarlijks tien keer een ontheffing te krijgen om tot 6.00 uur open te zijn.

Zomer
Dat voorstel is dus voorlopig van tafel, volgens burgemeester Scholten is na overleg met handhaving en politie nog altijd twijfel of de "mogelijke negatieve effecten in de zomerperiode wel zullen optreden", zo schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad. Na de zomer volgt dan een definitief besluit over de sluitingstijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo schaft sluitingstijden horeca definitief af
Vrije sluitingstijden in gemeente Venlo
Traditionele café in Venlo verdwijnt
Café The Yellow in Venlo opent na 9 jaar weer de deuren
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen