Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo tevreden over rustig verloop demonstratie KOZP

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 17:03

De gemeente Venlo is tevreden over het rustige verloop van de demonstraties voor en tegen Zwarte Piet. Volgens de gemeente zijn de acties op een 'schermutseling na' rustig verlopen.

Dat laat de gemeente zaterdag weten.

Demonstraties
Zaterdagochtend vond er op het Flujasplein een demonstratie plaats van het Zwarte Pieten Initiatief. Later die dag kwam actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) demonstreren op het Museumplein. Ruim 100 demonstranten waren op de been. Op deze actie waren ook zo'n 200 tegendemonstranten afgekomen. Er was veel politie op de been om de twee groepen van elkaar gescheiden te houden.

Video: L1

Na afloop moest de politie ingrijpen. Er werd onder meer met eieren en vuurwerk gegooid. In totaal zijn vier arrestaties verricht.

Lees ook: Actie KOZP Venlo beëindigd: meerdere aanhoudingen

Geheime locaties
Ondanks deze politieacties is burgemeester Antoin Scholten tevreden over het verloop van de demonstraties. "Het is een belangrijk grondrecht dat we in ons land voor onze mening mogen uitkomen en het recht hebben om te demonstreren", zegt hij. "Het is een goede keuze geweest om tot het laatste moment de locaties van de demonstraties niet prijs te geven. Dankzij een goede voorbereiding hebben zich geen noemenswaardige ongeregeldheden voorgedaan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen