Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo stopt met ontwikkeling Kazerneterrein

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 11:44

De ooit zo ambitieuze plannen voor het Kazerneterrein in Venlo zijn nu helemaal van de baan.

De gemeente Venlo maakte dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat zelfs het zwaar uitgeklede plan voor het Leisuredome en een markthal niet haalbaar zijn.

Geen vertrouwen
Het college van burgemeester en wethouders en ontwikkelaar Fort van Venlo Vastgoed BV schrijven in een brief aan de gemeenteraad dat 'het gezamenlijk vertrouwen in een succesvolle uitvoering van het plan sterk is afgenomen.'

Kabelbaan
De twee partijen hebben er geen vertrouwen in dat de Leisure Dome, met onder meer een bioscoop en een binnenspeeltuin, en hipstermarkt Authentic Food & Handmade Market samen commercieel succesvol zullen zijn. Ook zijn het gemeentebestuur en de ontwikkelaar tot de conclusie gekomen dat er in Venlo amper draagvlak is voor een kabelbaan over de Maas. Die zou volgens het plan het centrum van Venlo moeten verbinden met het kazerneterrein aan de andere kant van de Maas.

Kosten
De gemeente laat verder weten een deel van de kosten van het project te vergoeden aan de vastgoedontwikkelaar. Het gaat om een bedrag van 700.000 euro. Venlo zit financieel in zwaar weer, onder meer door uit de hand gelopen zorgkosten. De provincie wil best de helpende hand bieden, maar liet vorige week nog weten dat daarvoor wel opnieuw naar de plannen voor het Kazerneterrein moet worden gekeken.

Lees ook: Plannen kazerneterrein Venlo opnieuw onder de loep

Onduidelijk
De projectontwikkelaar en de gemeente benadrukken dat ze het plan 'in goed overleg' hebben afgeblazen. Wat er in de toekomst met het terrein gebeurt in nog onduidelijk, het college meldt dat de gemeenteraad op korte termijn wordt geïnformeerd over de mogelijke verdere ontwikkeling.

Stadion
De voormalige Frederik
Hendrikkazerne werd in 2006 door de gemeente gekocht. Volgens het oorspronkelijke plan zou er onder meer een nieuw voetbalstadion van VVV met 15.000 tot 25.000 plaatsen komen, dat ook voor concerten en evenementen gebruikt moeten gaan worden. Ook waren er plannen om het Holland Casino van Venlo op het kazerneterrein te vestigen. In de jaren daarna werden de ambities steeds verder teruggeschroefd.

Historisch
Op dit moment is een groot deel van de voormalige kazerne gesloopt, en is een deel van het historische Fort Sint Michiel dat er ooit lag weer blootgelegd. Dit fort werd in de Tachtigjarige Oorlog gebouwd door de Spanjaarden.

De persconferentie werd live gestreamd door Omroep Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen