Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo stopt met ontwikkeling Kazerneterrein

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 11:44

De ooit zo ambitieuze plannen voor het Kazerneterrein in Venlo zijn nu helemaal van de baan.

De gemeente Venlo maakte dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat zelfs het zwaar uitgeklede plan voor het Leisuredome en een markthal niet haalbaar zijn.

Geen vertrouwen
Het college van burgemeester en wethouders en ontwikkelaar Fort van Venlo Vastgoed BV schrijven in een brief aan de gemeenteraad dat 'het gezamenlijk vertrouwen in een succesvolle uitvoering van het plan sterk is afgenomen.'

Kabelbaan
De twee partijen hebben er geen vertrouwen in dat de Leisure Dome, met onder meer een bioscoop en een binnenspeeltuin, en hipstermarkt Authentic Food & Handmade Market samen commercieel succesvol zullen zijn. Ook zijn het gemeentebestuur en de ontwikkelaar tot de conclusie gekomen dat er in Venlo amper draagvlak is voor een kabelbaan over de Maas. Die zou volgens het plan het centrum van Venlo moeten verbinden met het kazerneterrein aan de andere kant van de Maas.

Kosten
De gemeente laat verder weten een deel van de kosten van het project te vergoeden aan de vastgoedontwikkelaar. Het gaat om een bedrag van 700.000 euro. Venlo zit financieel in zwaar weer, onder meer door uit de hand gelopen zorgkosten. De provincie wil best de helpende hand bieden, maar liet vorige week nog weten dat daarvoor wel opnieuw naar de plannen voor het Kazerneterrein moet worden gekeken.

Lees ook: Plannen kazerneterrein Venlo opnieuw onder de loep

Onduidelijk
De projectontwikkelaar en de gemeente benadrukken dat ze het plan 'in goed overleg' hebben afgeblazen. Wat er in de toekomst met het terrein gebeurt in nog onduidelijk, het college meldt dat de gemeenteraad op korte termijn wordt geïnformeerd over de mogelijke verdere ontwikkeling.

Stadion
De voormalige Frederik
Hendrikkazerne werd in 2006 door de gemeente gekocht. Volgens het oorspronkelijke plan zou er onder meer een nieuw voetbalstadion van VVV met 15.000 tot 25.000 plaatsen komen, dat ook voor concerten en evenementen gebruikt moeten gaan worden. Ook waren er plannen om het Holland Casino van Venlo op het kazerneterrein te vestigen. In de jaren daarna werden de ambities steeds verder teruggeschroefd.

Historisch
Op dit moment is een groot deel van de voormalige kazerne gesloopt, en is een deel van het historische Fort Sint Michiel dat er ooit lag weer blootgelegd. Dit fort werd in de Tachtigjarige Oorlog gebouwd door de Spanjaarden.

De persconferentie werd live gestreamd door Omroep Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen