Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 14:01

De gemeente Venlo wil parkeergarage Roermondsepoort snel renoveren. Voor Arsenaal wordt sloop en nieuwbouw als beste optie gezien. Alle Venlose gemeentelijke parkeergarages gaan in de verkoop.

Dat staat in het voorstel van het college om het parkeerprobleem in de Venlose binnenstad te verhelpen.

Worsteling
Venlo worstelt al een jaar met de gemeentelijke parkeergarages. In februari ging Arsenaal op slot toen door achterstallig onderhoud de veiligheid in de garage niet meer gegarandeerd kon worden. In september gingen om dezelfde reden de deuren van garage Roermondsepoort dicht.

Venlo stuurde aan op sloop van de beide garages, maar de gemeenteraad dwong in oktober een nieuw onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van de garages af.

Lees ook: 'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'

Onderzoek
Uit het onderzoek blijft nu dat beide parkeergarages wel degelijk gerenoveerd kunnen worden, maar dat is volgens wethouder Stephan Satijn (VVD, Parkeren) niet het beste voor de stad. "Zeker in het geval van Arsenaal blijf je dan met een veertig jaar oude parkeergarage zitten die niet voldoet aan de eisen voor gebruikersgemak."

Aan renovatie hangt bovendien een prijskaartje van zes miljoen euro.

Arsenaal
Venlo gaat daarom voor sloop van de garage en de aangrenzende voormalige muziekschool. Op die plek komen tijdelijk 90 parkeerplaatsen. Het wachten is dan op een marktpartij die met een plan voor de plek komt waarin ook een nieuwe garage moet zitten.

Roermondsepoort
Na reparatie wordt Roermondsepoort samen met de garages Nolensplein en Maaswaard in de verkoop gezet. "Renovatie van Roermonsepoort is duurder en maakt de garage niet aantrekkelijk voor marktpartijen, zo blijkt uit marktonderzoek", zegt Satijn daarover. In de gesprekken over verkoop wordt eerst onderhandeld met Q-Park dat een eerste recht van koop geniet.

De gemeenteraad moet zich in februari uitspreken over de parkeerplannen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koper voor vervallen Venlose parkeergarages
'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'
'Sloop parkeergarages Venlo is kapitaalvernietiging'
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen