Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo: sloop garage Arsenaal, reparatie Roermondsepoort

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 14:01

De gemeente Venlo wil parkeergarage Roermondsepoort snel renoveren. Voor Arsenaal wordt sloop en nieuwbouw als beste optie gezien. Alle Venlose gemeentelijke parkeergarages gaan in de verkoop.

Dat staat in het voorstel van het college om het parkeerprobleem in de Venlose binnenstad te verhelpen.

Worsteling
Venlo worstelt al een jaar met de gemeentelijke parkeergarages. In februari ging Arsenaal op slot toen door achterstallig onderhoud de veiligheid in de garage niet meer gegarandeerd kon worden. In september gingen om dezelfde reden de deuren van garage Roermondsepoort dicht.

Venlo stuurde aan op sloop van de beide garages, maar de gemeenteraad dwong in oktober een nieuw onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van de garages af.

Lees ook: 'Goedkopere renovatie garages Venlo mogelijk'

Onderzoek
Uit het onderzoek blijft nu dat beide parkeergarages wel degelijk gerenoveerd kunnen worden, maar dat is volgens wethouder Stephan Satijn (VVD, Parkeren) niet het beste voor de stad. "Zeker in het geval van Arsenaal blijf je dan met een veertig jaar oude parkeergarage zitten die niet voldoet aan de eisen voor gebruikersgemak."

Aan renovatie hangt bovendien een prijskaartje van zes miljoen euro.

Arsenaal
Venlo gaat daarom voor sloop van de garage en de aangrenzende voormalige muziekschool. Op die plek komen tijdelijk 90 parkeerplaatsen. Het wachten is dan op een marktpartij die met een plan voor de plek komt waarin ook een nieuwe garage moet zitten.

Roermondsepoort
Na reparatie wordt Roermondsepoort samen met de garages Nolensplein en Maaswaard in de verkoop gezet. "Renovatie van Roermonsepoort is duurder en maakt de garage niet aantrekkelijk voor marktpartijen, zo blijkt uit marktonderzoek", zegt Satijn daarover. In de gesprekken over verkoop wordt eerst onderhandeld met Q-Park dat een eerste recht van koop geniet.

De gemeenteraad moet zich in februari uitspreken over de parkeerplannen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koper voor vervallen Venlose parkeergarages
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo in juni open
Roermondsepoort Venlo
Parkeergarages Venlo: eentje gesloopt, de ander gerenoveerd
'Sloop parkeergarages Venlo is kapitaalvernietiging'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen