Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo schrijft wereldgeschiedenis met grootste frietei

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 18:33

Een Venlose kookclub heeft zaterdag een wereldrecord op zijn naam mogen schrijven met een van origine Venlose delicatesse.

Kookclub CCPL claimt het wereldrecord grootste gefrituurde frietei op zijn naam geschreven te hebben. Het frietei heeft een omtrek van 47 centimeter.

60 jaar frietei
Kookclublid John Biard wilde iets ludieks doen omdat het frietei dit jaar zijn zestigste verjaardag viert. Het Venlose frietei zag in 1959 het levenslicht bij Automatiek Piccadilly in Venlo. Ook bestaat de kookclub 35 jaar.

Lees ook: Hoera: iconisch frietei viert zestigste verjaardag

Struisvogelei
Om te kunnen spreken van het grootste frietei ooit, kwam Biard met het idee om een struisvogelei - omtrek ongeveer 30 centimeter - te gebruiken. Het anderhalve kilo zware ei heeft eerst twee uur moeten koken, zo zegt hij. Na het pellen kreeg het ei een omhulsel van ragout. "Vervolgens wordt het gepaneerd, dan komt er een geklopt eitje overheen en dan nog een keer paneren", zegt Biard.

Blijft in de familie
Het was aan Hans Scheurs de eer om het gepaneerde struisvogelei in het frituurvet te laten zakken. Hans is de zoon van Mieke Schreurs, zij was de grondlegger van de Venlose snack en overleed begin dit jaar.

Lees ook: Grondlegger van iconische Venlose snack overleden

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen