Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo schrijft wereldgeschiedenis met grootste frietei

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 18:33

Een Venlose kookclub heeft zaterdag een wereldrecord op zijn naam mogen schrijven met een van origine Venlose delicatesse.

Kookclub CCPL claimt het wereldrecord grootste gefrituurde frietei op zijn naam geschreven te hebben. Het frietei heeft een omtrek van 47 centimeter.

60 jaar frietei
Kookclublid John Biard wilde iets ludieks doen omdat het frietei dit jaar zijn zestigste verjaardag viert. Het Venlose frietei zag in 1959 het levenslicht bij Automatiek Piccadilly in Venlo. Ook bestaat de kookclub 35 jaar.

Lees ook: Hoera: iconisch frietei viert zestigste verjaardag

Struisvogelei
Om te kunnen spreken van het grootste frietei ooit, kwam Biard met het idee om een struisvogelei - omtrek ongeveer 30 centimeter - te gebruiken. Het anderhalve kilo zware ei heeft eerst twee uur moeten koken, zo zegt hij. Na het pellen kreeg het ei een omhulsel van ragout. "Vervolgens wordt het gepaneerd, dan komt er een geklopt eitje overheen en dan nog een keer paneren", zegt Biard.

Blijft in de familie
Het was aan Hans Scheurs de eer om het gepaneerde struisvogelei in het frituurvet te laten zakken. Hans is de zoon van Mieke Schreurs, zij was de grondlegger van de Venlose snack en overleed begin dit jaar.

Lees ook: Grondlegger van iconische Venlose snack overleden

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen