Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo schaft sluitingstijden horeca definitief af

Geplaatst opdonderdag 24 november 2016 - 17:35

De sluitingstijden voor de Venlose horeca worden in 2017 losgelaten, zo is besloten na een jaar experimenteren.

Het afschaffen van de sluitingstijden geldt niet voor terrassen. Die mogen ook in de nieuwe regels maar tot 2:00 uur open zijn. Dat geldt ook voor evenementen.

Experiment
Het afschaffen van de sluitingstijden is al langer een wens van de Venlose gemeenteraad die daar vorig jaar een proef over afdwong. Volgens de politie is tijdens de proef die dit jaar liep niet geconstateerd dat de overlast is toegenomen, ook het aantal incidenten is niet noemenswaardig gestegen.

Politie
Wel zet de politie vraagtekens bij de beslissing om de sluitingstijden in de hele gemeente los te laten omdat ze niet kan aangeven wat daar de gevolgen van zijn. Het afgelopen jaar werd immers alleen geëxperimenteerd met het loslaten van de sluitingstijden in de Venlose binnenstad, zo staat te lezen in de schriftelijke reactie van de politie die in het raadsvoorstel is opgenomen. Volgens de gemeente klopt dit niet en gold de proef voor de hele gemeente.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo verlengt proef met sluitingstijden horeca
Vrije sluitingstijden in gemeente Venlo
Eerste meter terras gratis in Peel en Maas
Toeristenbelasting Venlo van 'misdadig' niveau
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen