Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo roept Duitsers op niet te komen vanwege coronavirus

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 11:54

De gemeente Venlo roept Duitse kooptoeristen op om voorlopig geen bezoekje aan de stad te brengen. Als het heel druk is, kan het stadsbestuur winkelgebieden of parkeerterreinen afsluiten.

Deze maatregelen gelden het hele weekend, zo schrijft burgemeester Antoin Scholten in een persverklaring.

Maatregelen zijn nodig
Het kabinet heeft maandag nieuwe coronamaatregelen afgekondigd, maar volgens Scholten is dat nog niet voldoende. "Het aantal besmettingen, ook in Venlo, gaat namelijk niet de goede kant op. Extra maatregelen zijn daarom nodig", zo schrijft hij.

Lees ook: Coronavirus: aantal Limburgse besmettingen verdubbeld

Duitse dag
De Duitsers vieren 3 oktober de Dag van de Duitse eenheid. Op deze feestdag trekken doorgaans veel oosterburen naar Venlo. Scholten roept de Duitsers daarom op de komende periode 'geen dagje uit te vieren in onze stad'. "Mocht u toch besluiten te komen dan kan het zo zijn dat u niet eens de winkelcentra van onze stad bereikt omdat we vinden dat het te druk gaat worden. Winkelgebieden maar ook parkeergarages kunnen dan worden afgesloten."

Promotie on hold
Verder verzocht Scholten de ondernemers en winkeliers van de binnenstad om de promotionele activiteiten voorlopig 'on hold' te zetten. "Daarnaast het dringende verzoek aan de ondernemers om de situatie in uw onderneming zo te regelen dat de anderhalvemeterregel toegepast kan worden", aldus Scholten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen