Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo: plan Taurus kan van tafel

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2015 - 6:25

Het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het Veldense Adventureworld of Taurus kan wat het Venlose college betreft van tafel.

De gemeenteraad wordt in oktober gevraagd het bestemmingsplan dat onder andere voorziet in de bouw van een bioscoop niet vast te stellen.

Probleem
Burgemeester en wethouders beslisten dinsdag dat het vasthouden aan het bestemmingsplan niet langer zinvol is na het stuklopen van de onderhandelingen met Taurus-eigenaar Heijmans in juli. Het probleem in het kort: het bestemmingsplan voorziet in een forse uitbreiding van Taurus. Onderdeel daarvan is een adventurescope (grote, moderne bios), maar burgemeester en wethouders willen geen bioscoop buiten het stadscentrum toestaan. Verder hebben de initiatiefnemers achter het Kazernekwartier eerder aangegeven af te haken wanneer elders een bioscoop wordt gebouwd.

Géén actuele films
Een raadsmeerderheid besloot in 2014 echter om toch een adventurescope in het bestemmingsplan op te nemen waarin films worden gedraaid die passen binnen het leisureconcept van Taurus. Het Venlose college wil echter een verbod op het draaien van actuele films in Velden en kreeg daar in mei steun voor van een raadsmeerderheid.

Lege handen
De raad moet zich in oktober uitspreken over het bestemmingsplan. Wordt dan inderdaad het plan van tafel geveegd, staat Heijmans na jarenlang vechten voor de uitbreiding van zijn bedrijf opnieuw met lege handen. Venlo staat dan open voor nieuwe plannen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Filmloze' bios bij Taurus Velden weer uitgesteld
Wethouder Teeuwen uit Venlo onder vuur
Plan Taurus van tafel, Heijmans staat met lege handen
Soapserie rondom bioscopen in Venlo duurt voort
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen