Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo pakt laaggeletterdheid aan tijdens Kinderboekenweek

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 10:14

Venlo grijpt de Kinderboekenweek aan om de laaggeletterdheid aan te pakken.

In juni werd bekend dat het percentage laaggeletterden in Venlo gemiddeld ruim 7 procent hoger ligt dan in de rest van Limburg. Om het lezen onder kinderen te stimuleren worden in de bibliotheek in Venlo, bij diverse boekhandels en in museum Van Bommel Van Dam activiteiten georganiseerd.

Piekeren
Ook op andere plekken in Limburg zijn er verschillende activiteiten. Zo is er in Weert aandacht voor een boek voor kinderen en verstandelijk beperkten die vaak piekeren. Het is geschreven en geïllustreerd door de verstandelijk beperkte Anita Verhappen. Kinderen van 3 tot 8 jaar kunnen woensdagmiddag in het Bibliocenter in Weert terecht om naar het verhaal van het 'Piekerpoesje' te luisteren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo kent relatief meeste laaggeletterden
arabisch, boek
Blerickse scholen onderzoeken mogelijkheid Arabische les
Venlose leerlingen geven Duitsers taalles
Laaggeletterdheid blijft punt van zorg in Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen