Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo pakt laaggeletterdheid aan tijdens Kinderboekenweek

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 10:14

Venlo grijpt de Kinderboekenweek aan om de laaggeletterdheid aan te pakken.

In juni werd bekend dat het percentage laaggeletterden in Venlo gemiddeld ruim 7 procent hoger ligt dan in de rest van Limburg. Om het lezen onder kinderen te stimuleren worden in de bibliotheek in Venlo, bij diverse boekhandels en in museum Van Bommel Van Dam activiteiten georganiseerd.

Piekeren
Ook op andere plekken in Limburg zijn er verschillende activiteiten. Zo is er in Weert aandacht voor een boek voor kinderen en verstandelijk beperkten die vaak piekeren. Het is geschreven en geïllustreerd door de verstandelijk beperkte Anita Verhappen. Kinderen van 3 tot 8 jaar kunnen woensdagmiddag in het Bibliocenter in Weert terecht om naar het verhaal van het 'Piekerpoesje' te luisteren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo kent relatief meeste laaggeletterden
arabisch, boek
Blerickse scholen onderzoeken mogelijkheid Arabische les
Venlose leerlingen geven Duitsers taalles
Laaggeletterdheid blijft punt van zorg in Heerlen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen