Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo opgeschrikt door kogelregen in Reigerstraat

Geplaatst opvrijdag 25 augustus 2017 - 12:49

In Venlo-Zuid is in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere malen geschoten bij garageboxen tussen de Reigerstraat en de Flamingostraat.

De schoten zouden door de politie zijn gelost tijdens een arrestatie.

Meerdere schoten
Getuigen vertellen uiteenlopende verhalen, van 'zeker tien schoten' tot de vondst van dertig kogelhulzen. Het voorval vond plaats rond 05:00 uur. Een arrestatieteam zou toen met hoge snelheid richting de garageboxen zijn gereden, waar een auto met Duitse kentekenplaten geparkeerd stond.

Achteruit
De verdachten probeerden vanuit een garagebox weg te rijden en zetten de auto in zijn achteruit. Daarop zou de politie meteen het vuur hebben geopend. Daarbij werd er voornamelijk op de banden van de wagen gericht. Bij een tweede vluchtpoging van de verdachten sneuvelden ook de ramen van de auto.

Twee mannen
Het zou gaan om twee mannen. Na de laatste vluchtpoging werden ze uit de auto gehaald en gearresteerd. Ze zijn ter plaatse nog gecontroleerd in een ambulance, om vervolgens naar het politiebureau te gaan. De auto is om 11:00 uur door een sleepwagen veilig gesteld en wordt verder onderzocht op sporen.

Garagebox
De garagebox waar de auto uit probeerde te vluchten is volledig onderzocht. Politie heeft de inhoud meegenomen. Volgens bronnen zijn er onder meer wapens gevonden in de garagebox. De politie kan dit vooralsnog niet bevestigen. Vermoedelijk heeft de arrestatie te maken met een grotere zaak.

De garagebox in Venlo die de bende gebruikte om auto's en kentekens op te slaan.
Foto: Track '88

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen