Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo neemt afscheid van zanger Sjraar Peetjens (96)

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 10:44

Onder grote belangstelling is er zaterdag in de Sint-Martinuskerk in Venlo afscheid genomen van de Venlose zanger Sjraar Peetjens (96).

Peetjens overleed zondagochtend op 96-jarige leeftijd in zorgcentrum De Meeuwbeemd in Venlo.

Vertolker vastelaovesliedjes
Er zijn ongeveer 250 mensen in de kerk aanwezig. De dienst begon om 11:00 uur. Peetjens werd de afgelopen twintig jaar gezien als de oudste, nog levende vertolker van oude Venlose vastelaovesliedjes.

Er werden onder andere toespraken gehouden door Roel Versleijen van Jocus en van Michiel van der Grinten van Minsekinder. Ook werd er gezongen door Lottie Boermans.

Lees ook: Venlose zanger Sjraar Peetjens (96) overleden

Jocus
Sjraar Peetjens werd na de Tweede Wereldoorlog lid van de Joekskemissie Jocus, die zorgde voor de inhoudelijke programmering van de jaarlijkse carnavalszittingen. In de groep De Straotzengers trad hij regelmatig op met liedjes en sketches op deze zittingen. Ook zong hij vele Venlose Vastelaovesleedjes in de jaren vijftig en zestig.

Minsekinder
Peetjens trok zich als vastelaoveszanger terug toen een nieuwe generatie zangers in Venlo ruimte kreeg om liedjes te vertolken. Totdat in 1996 de band Minsekinder Peetjens hem weer mee de b├╝hnes op nam. Opvallend was de vitaliteit en nog steeds aanwezige, krachtige en loepzuivere stem bij de nestor van het Venlose carnavalslied. Het publiek sloot hem weer meteen in de armen.

Succes
Hoogtepunt van deze samenwerking bestond uit een optreden van Minsekinder met Peetjens in het twintigjarig jubileumjaar van de band, tijdens het Zomerparkfeest. In 2000 verscheen een CD met de titel 'Sjraar Peetjens zingk met Minsekinder'.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen