Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo maakt vuist tegen illegale kamerverhuur

Geplaatst opdinsdag 8 november 2016 - 6:47

De wijkraden in Venlo hebben zich verzameld in een platform om de overlast van kamerhuur tegen te gaan.

De wijkoverleggen Zuid, NoordOost, Centrum en Blerick hebben het initiatief genomen en vragen andere wijkoverleggen zich aan te sluiten. Onder de naam ‘Platform anti Kamerjungle’ is er inmiddels een brief verstuurd naar het college waarin de huidige situatie wordt beschreven en om een gesprek wordt gevraagd.

Illegale kamerbewoning
Venlo gaf eind vorig jaar aan dat binnen de gemeente sprake was van 371 adressen waar illegale kamerbewoning plaatsvond. Pandeigenaren werden door een speciaal opgericht team vervolgens benaderd om de situatie te legaliseren. Dat proces is nu in volle gang, ondanks het feit dat de verschillende stadsdeelmanagers in een interne notitie legalisatie voorlopig hadden afgewezen.

Moeilijk
"De communicatie met de gemeente Venlo is in die zin lastig omdat er veel wisselingen van de wacht zijn binnen het ambtenarenkorps waardoor we steeds nieuwe mensen zien", zegt Hans Huijs van Wijkraad Blerick.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

2,6 miljoen euro voor kampjes in Sittard-Geleen
‘Kwaliteitskeurmerk voor studentenpand’
Roda-stadion de verhuur in
Illegale vakantievilla wordt na serie overtredingen verzegeld
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen