Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo krijgt slotspektakel van Limburgs bevrijdingsjaar

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 21:25

De slotviering van het 75-jarig bevrijdingsjubileum van Limburg wordt op 3 maart in Venlo gehouden. Op de Markt wordt dan een voorstelling gehouden 'vol indrukwekkende verhalen, muziek, theater en groots visueel spektakel', aldus de Provincie Limburg en de Gemeente Venlo.

De viering van de bevrijding in Limburg begon op 12 september afgelopen jaar in het zuidelijkste puntje van Limburg: in Mesch. Dat was in 1944 het eerste dorp dat bevrijd werd. Venlo zou pas een half jaar later volgen, op 1 maart 1945, gevolgd door Velden, Arcen en Wellerlooi in de twee daaropvolgende dagen.

Beklemming en opluchting
Tijdens de slotviering op 3 maart worden op de Markt filmbeelden van de oorlog op de gebouwen geprojecteerd. Het is de bedoeling dat de bezoekers ervaren hoe het is om onderdrukt te worden. Deportatie en angst voor bombardementen moeten voelbaar worden, zodat de opluchting groot is als uiteindelijk de bevrijding volgt.

Bevrijdingstocht
De voorstelling begint om 19:00 uur. Eerder op de dag worden met historische voertuigen dorpen en scholen in de kop van Noord-Limburg bezocht. Dat begint om 10:00 uur in Wellerlooi en gaat via Velden naar Arcen. Daar vinden ook nog speciale activiteiten plaats, waaronder een uitdaging om te ontsnappen uit een escape room. Tegen de avond verplaatst het toneel zich dan naar Venlo.

Meemaken
Omdat op de Markt in Venlo maar beperkt plaats is voor bezoekers, moeten kaarten vooraf besteld worden via Theater de Maaspoort. Wie geen ticket meer kan krijgen, kan het evenement live volgen via L1 en Omroep Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen