Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo krijgt Roze Zaterdag in 2019

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 15:30

Venlo wint de strijd om de organisatie voor Roze Zaterdag 2019. Daarmee wordt het jaarlijkse evenement voor het eerst grensoverschrijdend. Venlo gaat het namelijk samen organiseren met de Duitse buurgemeente Krefeld.

Het evenement krijgt een gevarieerd en internationaal programma.

Grenzeloos
De twee gemeenten hebben samen een bidbook gemaakt. Dat heeft het thema ‘Grenzeloos’ gekregen. Initiatiefnemer Hans Lenders: "Omdat ons thema grenzeloos is, vonden wij het heel mooi om ook echt over de grens te gaan en samen te werken met onze zusterstad Krefeld." Het internationale karakter en de samenwerking tussen deze steden, gaven de doorslag bij de keuze voor de plaats van het evenement in 2019.

Acceptatie
Beide gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt en zichzelf moet kunnen zijn. De reden om het evenement naar Venlo te halen, is volgens Lenders dat er niks meer te doen is voor deze doelgroep. "Vroeger was er nog een café, maar dat is al jaren weg. Nu moeten we naar Eindhoven of Nijmegen."

Lees ook: Venlo wil Roze Zaterdag van 2019 organiseren

Promotie
Roze Zaterdag is een jaarlijks evenement voor homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. In aanloop naar het evenement in 2019 worden er in Venlo en Krefeld al verschillende acties georganiseerd. Denk aan een kunsttentoonstelling, cityrun, gaycinema en lezingen. Dit allemaal om promotie te maken voor Roze Zaterdag in 2019.

Het eerste evenement, een open café, staat gepland op 14 juli in Café de Witte in Venlo.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo volgend jaar internationale Roze Hoofdstad
Bijzonder stel gezocht voor droomhuwelijk tijdens festival
Venlo kleurt roze voor Roze Zaterdag
Drie ton voor gelijke behandeling Limburgse LHBTI's
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen