Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo krijgt Roze Zaterdag in 2019

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 15:30

Venlo wint de strijd om de organisatie voor Roze Zaterdag 2019. Daarmee wordt het jaarlijkse evenement voor het eerst grensoverschrijdend. Venlo gaat het namelijk samen organiseren met de Duitse buurgemeente Krefeld.

Het evenement krijgt een gevarieerd en internationaal programma.

Grenzeloos
De twee gemeenten hebben samen een bidbook gemaakt. Dat heeft het thema ‘Grenzeloos’ gekregen. Initiatiefnemer Hans Lenders: "Omdat ons thema grenzeloos is, vonden wij het heel mooi om ook echt over de grens te gaan en samen te werken met onze zusterstad Krefeld." Het internationale karakter en de samenwerking tussen deze steden, gaven de doorslag bij de keuze voor de plaats van het evenement in 2019.

Acceptatie
Beide gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt en zichzelf moet kunnen zijn. De reden om het evenement naar Venlo te halen, is volgens Lenders dat er niks meer te doen is voor deze doelgroep. "Vroeger was er nog een café, maar dat is al jaren weg. Nu moeten we naar Eindhoven of Nijmegen."

Lees ook: Venlo wil Roze Zaterdag van 2019 organiseren

Promotie
Roze Zaterdag is een jaarlijks evenement voor homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. In aanloop naar het evenement in 2019 worden er in Venlo en Krefeld al verschillende acties georganiseerd. Denk aan een kunsttentoonstelling, cityrun, gaycinema en lezingen. Dit allemaal om promotie te maken voor Roze Zaterdag in 2019.

Het eerste evenement, een open café, staat gepland op 14 juli in Café de Witte in Venlo.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo volgend jaar internationale Roze Hoofdstad
Bijzonder stel gezocht voor droomhuwelijk tijdens festival
Venlo kleurt roze voor Roze Zaterdag
Drie ton voor gelijke behandeling Limburgse LHBTI's
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen