Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo krijgt Roze Zaterdag in 2019

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 15:30

Venlo wint de strijd om de organisatie voor Roze Zaterdag 2019. Daarmee wordt het jaarlijkse evenement voor het eerst grensoverschrijdend. Venlo gaat het namelijk samen organiseren met de Duitse buurgemeente Krefeld.

Het evenement krijgt een gevarieerd en internationaal programma.

Grenzeloos
De twee gemeenten hebben samen een bidbook gemaakt. Dat heeft het thema ‘Grenzeloos’ gekregen. Initiatiefnemer Hans Lenders: "Omdat ons thema grenzeloos is, vonden wij het heel mooi om ook echt over de grens te gaan en samen te werken met onze zusterstad Krefeld." Het internationale karakter en de samenwerking tussen deze steden, gaven de doorslag bij de keuze voor de plaats van het evenement in 2019.

Acceptatie
Beide gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt en zichzelf moet kunnen zijn. De reden om het evenement naar Venlo te halen, is volgens Lenders dat er niks meer te doen is voor deze doelgroep. "Vroeger was er nog een café, maar dat is al jaren weg. Nu moeten we naar Eindhoven of Nijmegen."

Lees ook: Venlo wil Roze Zaterdag van 2019 organiseren

Promotie
Roze Zaterdag is een jaarlijks evenement voor homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. In aanloop naar het evenement in 2019 worden er in Venlo en Krefeld al verschillende acties georganiseerd. Denk aan een kunsttentoonstelling, cityrun, gaycinema en lezingen. Dit allemaal om promotie te maken voor Roze Zaterdag in 2019.

Het eerste evenement, een open café, staat gepland op 14 juli in Café de Witte in Venlo.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo volgend jaar internationale Roze Hoofdstad
Bijzonder stel gezocht voor droomhuwelijk tijdens festival
Venlo kleurt roze voor Roze Zaterdag
Drie ton voor gelijke behandeling Limburgse LHBTI's
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen