Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo krijgt Roze Zaterdag in 2019

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 15:30

Venlo wint de strijd om de organisatie voor Roze Zaterdag 2019. Daarmee wordt het jaarlijkse evenement voor het eerst grensoverschrijdend. Venlo gaat het namelijk samen organiseren met de Duitse buurgemeente Krefeld.

Het evenement krijgt een gevarieerd en internationaal programma.

Grenzeloos
De twee gemeenten hebben samen een bidbook gemaakt. Dat heeft het thema ‘Grenzeloos’ gekregen. Initiatiefnemer Hans Lenders: "Omdat ons thema grenzeloos is, vonden wij het heel mooi om ook echt over de grens te gaan en samen te werken met onze zusterstad Krefeld." Het internationale karakter en de samenwerking tussen deze steden, gaven de doorslag bij de keuze voor de plaats van het evenement in 2019.

Acceptatie
Beide gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt en zichzelf moet kunnen zijn. De reden om het evenement naar Venlo te halen, is volgens Lenders dat er niks meer te doen is voor deze doelgroep. "Vroeger was er nog een café, maar dat is al jaren weg. Nu moeten we naar Eindhoven of Nijmegen."

Lees ook: Venlo wil Roze Zaterdag van 2019 organiseren

Promotie
Roze Zaterdag is een jaarlijks evenement voor homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. In aanloop naar het evenement in 2019 worden er in Venlo en Krefeld al verschillende acties georganiseerd. Denk aan een kunsttentoonstelling, cityrun, gaycinema en lezingen. Dit allemaal om promotie te maken voor Roze Zaterdag in 2019.

Het eerste evenement, een open café, staat gepland op 14 juli in Café de Witte in Venlo.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo volgend jaar internationale Roze Hoofdstad
Bijzonder stel gezocht voor droomhuwelijk tijdens festival
Venlo kleurt roze voor Roze Zaterdag
Drie ton voor gelijke behandeling Limburgse LHBTI's
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen