Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo krijgt grote vershal in centrum

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 11:58

Venlo krijgt een grote vershal in het centrum van de stad. De hal gaat de naam 'Beej Benders’ krijgen.

In totaal moet de 'Venlose Markthal' van 2000 vierkante meter 80 fulltime banen opleveren, die worden verdeeld over zo'n 200 mensen. De hal zal zeven dagen per week open zijn en opent haar deuren als alles goed gaat eind 2016. De vershal komt in het voormalig pand van 'Ludwig aus Venlo' aan het Nolensplein.

Fooddrome
Eerder was initiatiefnemer Geert Benders nog van plan om neer te strijken in de Villa Flora in Venlo. Hij zou daar een Fooddrome openen, een ‘voedselpretpark’, maar uiteindelijk haakte Benders toch af.

Ambachtelijk
De nieuwe vershal lijkt enigszins op dat eerdere plan. Zo zal er niet alleen eten worden verkocht, maar is er ook ruimte voor workshops en demonstraties. "In de traditionele supermarkt staat de consument mijlenver van het ambachtelijk bereiden van voedsel. In de nieuwe vershal komt het ambacht terug, doordat de consument er live kan zien en ervaren hoe vakspecialisten en koks hun producten maken en bereiden", aldus Benders.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
SP Venray: wat is plan B van Villa Floppa?
Werving personeel Venlose vershal via WSP
Er is gestemd: finalisten MKB L1mburg Prijs bekend
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen