Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlo krijgt grote vershal in centrum

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 11:58

Venlo krijgt een grote vershal in het centrum van de stad. De hal gaat de naam 'Beej Benders’ krijgen.

In totaal moet de 'Venlose Markthal' van 2000 vierkante meter 80 fulltime banen opleveren, die worden verdeeld over zo'n 200 mensen. De hal zal zeven dagen per week open zijn en opent haar deuren als alles goed gaat eind 2016. De vershal komt in het voormalig pand van 'Ludwig aus Venlo' aan het Nolensplein.

Fooddrome
Eerder was initiatiefnemer Geert Benders nog van plan om neer te strijken in de Villa Flora in Venlo. Hij zou daar een Fooddrome openen, een ‘voedselpretpark’, maar uiteindelijk haakte Benders toch af.

Ambachtelijk
De nieuwe vershal lijkt enigszins op dat eerdere plan. Zo zal er niet alleen eten worden verkocht, maar is er ook ruimte voor workshops en demonstraties. "In de traditionele supermarkt staat de consument mijlenver van het ambachtelijk bereiden van voedsel. In de nieuwe vershal komt het ambacht terug, doordat de consument er live kan zien en ervaren hoe vakspecialisten en koks hun producten maken en bereiden", aldus Benders.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
Werving personeel Venlose vershal via WSP
SP Venray: wat is plan B van Villa Floppa?
insecten
Plan voor grote insectenkwekerij in Venlo
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen