Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlo krijgt grote vershal in centrum

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 11:58

Venlo krijgt een grote vershal in het centrum van de stad. De hal gaat de naam 'Beej Benders’ krijgen.

In totaal moet de 'Venlose Markthal' van 2000 vierkante meter 80 fulltime banen opleveren, die worden verdeeld over zo'n 200 mensen. De hal zal zeven dagen per week open zijn en opent haar deuren als alles goed gaat eind 2016. De vershal komt in het voormalig pand van 'Ludwig aus Venlo' aan het Nolensplein.

Fooddrome
Eerder was initiatiefnemer Geert Benders nog van plan om neer te strijken in de Villa Flora in Venlo. Hij zou daar een Fooddrome openen, een ‘voedselpretpark’, maar uiteindelijk haakte Benders toch af.

Ambachtelijk
De nieuwe vershal lijkt enigszins op dat eerdere plan. Zo zal er niet alleen eten worden verkocht, maar is er ook ruimte voor workshops en demonstraties. "In de traditionele supermarkt staat de consument mijlenver van het ambachtelijk bereiden van voedsel. In de nieuwe vershal komt het ambacht terug, doordat de consument er live kan zien en ervaren hoe vakspecialisten en koks hun producten maken en bereiden", aldus Benders.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
SP Venray: wat is plan B van Villa Floppa?
Werving personeel Venlose vershal via WSP
Beej Benders legt beslag op MKB L1mburg Prijs
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen